کارآفرینی در آلمان

کارآفرینی در آلمان
کارآفرینی در آلمان

در سال‌های اخیر شاهد رشد چشمگیر و ترویج بی‌سابقه کارآفرینی در آلمان بوده‌ایم. دلیل آن می‌تواند برخورداری از یک اکوسیستم استارتاپی قوی و پویا و محیط کسب‌وکار حمایت‌کننده باشد. آلمان با ویژگی‌هایی از قبیل زیرساخت‌های پیشرفته و قابل اعتماد و نوآوری و برتری در علوم مهندسی شناخته می‌شود. در این مقاله از Wise Business Group توضیح خواهیم داد که چرا آلمان به مقصدی جذاب برای کارآفرینان تبدیل شده است.

اهمیت کارآفرینی در آلمان

دلایل متعددی موجب شده‌اند که کارآفرینی در آلمان مهم و ارزشمند تلقی شود. برخی از این دلایل عبارتند از:

رشد اقتصادی

کارآفرینی، محرک اصلی نوآوری و رشد اقتصادی است. استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای کوچک می‌توانند نقش بسیار مهمی را در اشتغال‌زایی، تقویت رقابت و در نتیجه، توسعه اقتصادی در آلمان ایفا کنند.

ایجاد شغل

سرمایه‌گذاری‌های کارآفرینانه و استارتاپ‌ها می‌توانند تأثیر بسزایی در ایجاد فرصت‌های شغلی جدید در آلمان داشته باشند. شناسایی و تحسین کارآفرینان موفق موجب ترغیب سایر افراد برای مشارکت در فعالیت‌های کارآفرینانه خواهد شد. در نتیجه، مشاغل بیشتری ایجاد می‌شوند و نرخ بیکاری کاهش می‌یابد.  

نوآوری و پیشرفت تکنولوژی

کشور آلمان همواره بر ترویج نوآوری و پیشرفت تکنولوژی تأکید داشته است. کارآفرینی نیز اغلب مبتنی بر توسعه نوآورانه محصولات، خدمات یا مدل‌های کسب‌وکار است. بدین ترتیب، فعالیت کارآفرینان در آلمان بواسطه ارائه ایده‌ها و راه‌حل‌های جدید به مشارکت در پیشرفت صنایع می‌انجامد.  

رقابت‌پذیری جهانی

حمایت از فعالیت‌های کارآفرینانه موجب می‌گردد که آلمان رقابت‌پذیری خود را در سطح جهانی حفظ کند. تشویق افراد به راه‌اندازی و توسعه کسب‌وکار در آلمان منجر به ایجاد یک اکوسیستم کارآفرینی پررونق خواهد شد که جذب استعداد، سرمایه‌گذاری و اعتبار بین‌المللی را در پی دارد.

تاب‌آوری و ریسک‌پذیری

به طور کلی، کارآفرینی مستلزم ریسک‌پذیری و غلبه بر چالش‌ها است. تجلیل از کارآفرینان موفق در آلمان باعث ترویج فرهنگ ریسک‌پذیری، تاب‌آوری و آموختن از شکست‌ها می‌شود. چنین ویژگی‌هایی برای پیشرفت و انطباق با شرایط متغیر بازار بسیار مهم‌اند.

تأثیرات اجتماعی

سرمایه‌گذاری‌های کارآفرینانه می‌توانند متمرکز بر چالش‌های اجتماعی یا زیست‌محیطی باشند.  شناسایی و تقدیر از کارآفرینانی که در حل مسائل مهم اجتماعی مشارکت دارند، هم‌راستا با تعهد آلمان به پایداری، مسئولیت اجتماعی و ایجاد تأثیر مثبت بر جامعه است.

الهام‌بخشی و ایجاد الگو

تجربه کارآفرینان موفق می‌تواند برای علاقه‌مندان به کارآفرینی الهام‌بخش باشد. معرفی و تجلیل از کارآفرینان موفق در آلمان موجب الگوسازی از آن‌ها برای سایرین شده و دستاوردهایشان را برجسته می‌سازد. بدین ترتیب، افراد بیشتری تشویق می‌شوند که فعالیت‌های کارآفرینانه را دنبال کنند. در مجموع، می‌توان گفت که کارآفرینی عنصری حیاتی برای رشد اقتصادی، اشتغال‌زایی، نوآوری و تأثیر اجتماعی در آلمان است. هدف از شناسایی و تشویق کارآفرینان در آلمان نیز ایجاد محیطی است که در آن روحیه کارآفرینی و موفقیت به شدت مورد تحسین قرار گیرد.  

تسهیلات برای بنیانگذاران در آلمان

آلمان تسهیلات و امکانات متفاوتی را برای حمایت از فعالیت‌های کارآفرینانه در اختیار بنیانگذاران قرار می‌دهد. در ادامه، به برخی از مهم‌ترین آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

اکوسیستم کسب‌وکار در آلمان

از مهم‌ترین مزایایی که بنیانگذاران بواسطه فعالیت‌های کارآفرینی در آلمان از آن بهره‌مند می‌شوند، می‌توان به یک اکوسیستم کسب‌وکار قوی و در حال رشد با شبکه‌ای گسترده از استارتاپ‌ها، سرمایه‌گذاران، منتورها و متخصصان صنایع اشاره کرد. خوشه‌ها و قطب‌های نوآوری با تمرکز بر صنایع مختلف در سراسر این کشور ایجاد شده‌اند تا فرصت‌های همکاری، مشارکت و به اشتراک‌گذاری دانش را فراهم آورند.

برنامه‌های تأمین مالی در آلمان

آلمان برنامه‌های تأمین مالی متعددی را برای حمایت از سرمایه‌گذاری‌های تجاری کارآفرینان فراهم کرده‌است. این برنامه‌ها عمدتاً شامل کمک‌های مالی عمومی، یارانه‌ها، سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر و وام‌های ارائه شده توسط مؤسسات تحت حمایت دولت می‌باشند. دولت و مقامات منطقه‌ای در آلمان با ارائه طرح‌های مختلف تأمین مالی از استارتاپ‌های نوآور و امیدبخش حمایت می‌کنند.

نیروی کار ماهر در آلمان

بهره‌مندی از نیروی کار بسیار ماهر و تحصیل‌کرده یکی از متمایزترین ویژگی‌هایی است که موجب شهرت آلمان شده‌است. کارآفرینان در آلمان به انبوهی از استعدادهای متنوع و افراد متخصص در صنایع مختلف دسترسی خواهند داشت. علاوه بر این، دانشگاه‌ها و مؤسسات تحقیقاتی نقش قابل توجهی را در پرورش نوآوری و دسترسی به تحقیق و توسعه پیشرفته ایفا می‌کنند.

زیرساخت‌های عالی

آلمان دارای زیرساخت‌های حمل‌ونقل، لجستیک و ارتباطات دیجیتال قوی است. پارک‌های صنعتی توسعه‌یافته و فضاهای کار اشتراکی متعدد در آلمان دسترسی کارآفرینان به امکانات مدرن، فرصت‌های شبکه‌سازی و فضاهای اداری را میسر می‌سازند.

سازمان‌های پشتیبان کسب‌وکار

سازمان‌های مختلفی برای پشتیبانی از کسب‌وکارها در سراسر آلمان وجود دارند و خدماتی از قبیل راهنمایی، مشاوره و تأمین منابع مورد نیاز را به کارآفرینان ارائه می‌دهند. اتاق‌های بازرگانی، انجمن‌های صنعتی و مراکز کارآفرینی نمونه‌هایی از این سازمان‌ها هستند. سازمان‌های پشتیبان کسب‌وکار در آلمان در اموری مانند راه‌اندازی کسب‌وکار، مسائل حقوقی و نظارتی، تحقیقات بازار، حقوق مالکیت معنوی و توسعه کسب‌وکار در مقیاس بین‌المللی از کارآفرینان حمایت می‌کنند. مشاوران ما نیز می‌توانند شما را در مسیر پر پیچ و خم راه‌اندازی و ثبت شرکت در آلمان همراهی نمایند. جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید از طریق ایمیل یا واتسپ با ما در ارتباط باشید. 

برنامه‌های شتاب‌دهنده و منتورینگ

آلمان میزبان برنامه‌های شتاب‌دهنده و منتورینگ متعدد با هدف حمایت از استارتاپ‌ها در مراحل مختلف توسعه است. این برنامه‌ها خدمات منتورینگ و کوچینگ را ارائه می‌دهند. همچنین، برقراری ارتباطات صنعتی و دسترسی به شبکه‌ای از کارآفرینان و سرمایه‌گذاران باتجربه را امکان‌پذیر می‌سازند. مشارکت در چنین برنامه‌هایی در اصلاح مدل‌های کسب‌وکار و بهبود استراتژی‌های بازار به کارآفرینان کمک می‌کند. علاوه بر این، آن‌ها را در معرض دید سرمایه‌گذاران بالقوه قرار می‌دهد.

شبکه‌سازی بین‌المللی در آلمان

موقعیت مرکزی آلمان در اروپا موجب دسترسی آسان به سایر بازارهای اروپایی می‌‌گردد. آلمان به عنوان بخشی از اتحادیه اروپا، فرصت‌هایی را برای همکاری‌های برون‌مرزی، دسترسی به یک پایگاه بزرگ مصرف‌کننده و مشارکت در برنامه‌های تأمین مالی اتحادیه اروپا در اختیار کارآفرینان قرار می‌دهد. همچنین، میزبان نمایشگاه‌های تجاری بین‌المللی، کنفرانس‌ها و رویدادهای شبکه‌سازی مختلفی است که کارآفرینان، سرمایه‌گذاران و رهبران کسب‌وکار را از سراسر جهان به خود جذب می‌کند.

مشوق‌های تحقیق و توسعه (R&D)

در راستای ترویج فعالیت‌های تحقیق و توسعه در آلمان، شرکت‌های فعال در پروژه‌های نوآورانه می‌توانند از مشوق‌ها و مزایای مالیاتی متعدد بهره‌مند شوند. کارآفرینان در آلمان در مسیر دستیابی به پیشرفت‌های فناورانه و توسعه محصول خود به طرق مختلف نظیر ارائه کمک هزینه‌های تحقیق و توسعه، اعتبارات مالیاتی و یارانه‌ها مورد حمایت قرار می‌گیرند.       باید به این نکته توجه کنید که حمایت‌ها و تسهیلات خاص موجود برای کارآفرینان در آلمان می‌توانند بسته به ماهیت و موقعیت مکانی کسب‌وکار متفاوت باشند. از این رو، به عنوان یک کارآفرین در آلمان ابتدا باید برنامه‌ها و طرح‌های منطقه‌ای را بررسی نمایید. سپس، برای اطلاع از منابع و فرصت‌های موجود با آژانس‌های توسعه کسب‌وکار محلی مشورت کنید.

چالش‌های راه‌اندازی کسب‌وکار در آلمان

اکوسیستم کارآفرینی آلمان نیز مانند هر اکوسیستم کارآفرینی دیگر با چالش‌هایی مواجه است. این چالش‌ها به طور عمده عبارتند از:

  • موانع بوروکراتیک نسبتاً زیاد
  • الزامات نظارتی هنگام راه‌اندازی و اداره کسب‌وکار

تکمیل فرآیندهای فوق در آلمان می‌تواند پیچیده و زمان‌بر باشد. علاوه بر این، نیازمند آن است که شخص کارآفرین درک مناسبی از چشم‌انداز کسب‌وکار محلی داشته باشد.

حمایت مالی از کارآفرینان کشورهای خارج از اتحادیه اروپا در آلمان

کارآفرینان کشورهای خارج از اتحادیه اروپا نیز با رعایت الزاماتی می‌توانند در طول فرآیند راه‌اندازی کسب‌وکار خود از حمایت‌های مالی دولت آلمان بهره‌مند شوند. با این حال، ممکن است شرایط خاصی برای برخی از برنامه‌های تأمین مالی در آلمان وجود داشته باشد. به طور مثال، حمایت مالی این برنامه‌ها صرفاً مختص شهروندان آلمانی یا کارآفرینان ساکن یک منطقه خاص در آلمان باشد. با این وجود، همچنان فرصت‌های بسیاری برای تأمین مالی در آلمان پیش روی کارآفرینانی است که تبعه کشورهای خارج از اتحادیه اروپا هستند. آلمان به طور کلی، مشوق نوآوری و کارآفرینی است. از این رو، برنامه‌های تأمین مالی گوناگونی را برای بنیانگذاران آلمانی و بین‌المللی فراهم کرده است. اهداف کلی این برنامه‌ها عبارتند از:  

  • توسعه اقتصادی
  • جذب استعدادهای خارجی
  • ارتقاء اکوسیستم استارتاپی

می‌توانید برای اطلاع از برنامه‌های تأمین مالی و سایر تسهیلاتی که به طور خاص برای کسب‌وکار شما در آلمان ارائه می‌شوند، با ما تماس بگیرید.

 برنامه تأمین مالی برای بنیانگذاران با تابعیت غیر اتحادیه اروپا در آلمان

در ادامه، به چند مورد از برنامه‌های تأمین مالی موجود برای کارآفرینان کشورهای خارج از اتحادیه اروپا در آلمان اشاره می‌کنیم:

کمک هزینه مالی EXIST برای راه‌اندازی کسب‌وکار در آلمان

کمک هزینه مالی EXIST با هدف حمایت از دانشجویان، فارغ‌التحصیلان و دانشمندان برای راه‌اندازی کسب‌وکارهای نوآورانه ایجاد شده‌است و هزینه‌های زندگی، شهریه و هزینه‌های کسب‌وکار آن‌ها را پوشش می‌دهد.

برنامه نوآوری ZIM برای شرکت‌های کوچک و متوسط در آلمان

برنامه ZIM در سطح ملی ارائه می‌شود و از شرکت‌های کوچک و متوسط (SMEs) که در فعالیت‌های تحقیق و توسعه مشارکت دارند، حمایت می‌کند. این حمایت‌ها به منظور ترویج پروژه‌های نوآورانه و اغلب به صورت کمک‌های مالی، یارانه‌ها و همکاری با مؤسسات تحقیقاتی داخلی و بین‌المللی ارائه می‌شوند. اتباع کشورهای خارج از اتحادیه اروپا نیز می‌توانند از چنین حمایت‌هایی بهره‌مند شوند. 

صندوق HTGF برای استارتاپ‌ها با تکنولوژی پیشرفته در آلمان

صندوق HTGF حمایت‌ خود از شرکت‌های نوپا و تکنولوژی محور را در قالب تأمین مالی در مرحله کشت ایده، سرمایه‌گذاری در مراحل اولیه و دسترسی به شبکه‌ای از سرمایه‌گذاران و کارشناسان در صنایع مختلف ارائه می‌دهد. این صندوق از استارتاپ‌های خارج از اتحادیه اروپا نیز پشتیبانی می‌کند.

برنامه‌های تأمین مالی KfW

بانک KfW که یک بانک توسعه عمومی است، برنامه‌های مالی متعددی را برای استارتاپ‌ها و شرکت‌های کوچک و متوسط در آلمان ارائه می‌دهد. کارآفرینانی که از اتباع غیر اتحادیه اروپا هستند می‌توانند از طریق برنامه‌های خاصی مانند وام راه‌اندازی ERP و برنامه نوآوری ERP به وام‌ها، ضمانت‌ها و برنامه‌های تأمین سرمایه این بانک دسترسی داشته باشند.

صندوق توسعه منطقه‌ای اروپا (ERDF)

صندوق ERDF به عنوان بخشی از منابع مالی اتحادیه اروپا از طرح‌های توسعه منطقه‌ای در آلمان حمایت می‌کند. کارآفرینان با تابعیت غیر اتحادیه اروپا در آلمان می‌توانند از برنامه‌های این صندوق که حمایت مالی از پروژه‌های نوآورانه، توسعه زیرساخت‌ها و رشد کسب‌وکار را فراهم می‌سازد، بهره‌مند شوند. موارد فوق تنها چند نمونه از برنامه‌های تأمین مالی در آلمان هستند. با توجه به ماهیت کسب‌وکار و معیارهای خاص هر برنامه، فرصت‌‌های مالی دیگری نیز برای کارآفرینان در سطوح فدرال، منطقه‌ای و محلی وجود دارد. لازم است به دقت تحقیق کرده و برنامه‌های تأمین مالی را که با اهداف کسب‌وکار شما در آلمان مطابقت دارند، شناسایی نمایید. سپس اطمینان حاصل کنید که واجد شرایط استفاده از آن‌ها هستید. به عنوان یک کارآفرین با تابعیت غیر اتحادیه اروپا نیز می‌توانید برای اطلاع از گزینه‌های حمایتی موجود از آژانس‌های توسعه کسب و کار محلی، شبکه‌های کارآفرینی و اتاق‌های بازرگانی در آلمان کمک بگیرید.

مروری بر مزایای راه‌اندازی کسب‌وکار در آلمان

وجود یک اکوسیستم استارتاپی پرقدرت موجب رشد بی‌سابقه کارآفرینی در آلمان در سال‌های اخیر شده است. فعالیت‌های کارآفرینانه به طور کلی رشد اقتصادی، اشتغال‌زایی، ترویج نوآوری و پیشرفت تکنولوژی را به دنبال دارند و از این جهت در آلمان بسیار حائز اهمیت‌اند. کارآفرینان در آلمان می‌توانند از تسهیلات و امکانات مختلفی بهره‌مند می‌شوند. مهم‌ترین تسهیلات کارآفرینی در آلمان عبارتند از:

  • اکوسیستم کسب‌وکار قوی
  • برنامه‌های تأمین مالی متعدد
  • نیروی کار ماهر
  • زیرساخت‌های عالی
  • سازمان‌های پشتیبان کسب‌وکار
  • برنامه‌های شتاب‌دهنده و منتورینگ
  • امکان شبکه‌سازی بین‌المللی
  • مشوق‌های مختلف برای تحقیق و توسعه

علاوه بر این، دولت آلمان حمایت‌های مختلفی را در قالب برنامه‌های تأمین مالی به کارآفرینان و استارتاپ‌های کشورهای خارج از اتحادیه اروپا ارائه می‌دهد. کارآفرینان در آلمان باید تحقیق کرده و برنامه تأمین مالی متناسب با کسب‌وکار خود را انتخاب نمایند. سپس باید الزامات مورد نیاز برای بهره‌مندی از آن را برآورده سازند.

مشاوره ثبت شرکت در آلمان

برای دریافت مشاوره در خصوص راه‌اندازی کسب‌وکار و ثبت شرکت در آلمان می‌توانید با ما تماس بگیرید. مشاوران ما در Wise Business Group با سال‌ها تجربه در این زمینه شما را راهنمایی خواهند کرد. ما می‌توانیم روش‌های بهینه و مطمئن برای ثبت شرکت و اخذ اقامت آلمان از طریق کارآفرینی را به شما معرفی نماییم.

whatsapp chat icon farsi آیکن چت واتساپ فارسی

جهت دریافت مشاوره آنلاین برای ثبت شرکت در آلمان نیز می‌توانید فرم زیر را تکمیل نمایید.  

Oops! We could not locate your form.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *