مجوز واردات کالا به آلمان

یکی از مهم‌ترین مدارک مورد نیاز تجارت خارجی برای واردات کالا به آلمان مجوز واردات است. این مجوز برای کدام دسته از کالاها مورد نیاز است؟ تحت چه شرایطی و توسط کدام نهاد صادر می‌گردد؟ در این مقاله از وایز بیزینس گروپ قصد داریم به سؤالات شما در مورد مجوز واردات کالا به آلمان پاسخ دهیم.

مجوز واردات کالا به آلمان

مجوزهای واردات (EC) در آلمان توسط مراجع ذی‌صلاح صدور مجوز و برای کالاهای مشمول مجوز تحت شرایط خاصی صادر می‌گردند. هدف از صدور این مجوزها، محافظت از بخش‌های مختلف اروپا و نیز صنایع داخلی در مقابل دسترسی کنترل نشده کشورهای ثالث به بازار است.

مجوز واردات برای کدام اقلام کالایی در آلمان مورد نیاز است؟

در صورتی که در قوانین اتحادیه اروپا پیش‌بینی شده‌باشد، مجوز واردات برای کالاهای وارادتی مورد نیاز است.

کدام یک از انواع کالا در آلمان از دریافت مجوز واردات معاف هستند؟

 

دریافت مجوز واردات کالا در آلمان
دریافت مجوز واردات کالا در آلمان

 

مجوز واردات در آلمان برای برخی از کالاهایی که به عنوان مثال به دلیل تعداد اندک، ارزش کم یا کاربرد خاص تحت نظارت بازار خارجی قرار ندارند، الزامی نیست. کاتالوگ این دسته از کالاها در بخش‌های ۴۰، ۴۱ و (۴)۴۲ قانون پرداخت‌ها و تجارت خارجی (AWV) فهرست شده‌است.

به عنوان مثال، ارسال نمونه به شرکت‌های بازرگانی یا شرکت‌های فرآوری تا سقف ۲۵۰ یورو برای کالاهای تجاری، محصولات غذایی و کشاورزی و سقف ۵۰ یورو برای بذرها به ازای هر محموله وارداتی آزاد است و به مجوز نیاز ندارد.

 

 در وایز بیزینس گروپ بیشتر بخوانید: مقررات صادرات از اروپا 

روند ترخیص واردات به آلمان

هنگام ترخیص واردات در آلمان، اداره گمرگ بررسی می‌کند که آیا مجوز واردات برای کالای مورد نظر الزامی است یا خیر. در صورتی که مجوز واردات برای کالایی در آلمان مورد نیاز باشد، لازم است که واردکننده آن را ارائه نماید.

چنانچه داده‌های یک مجوز واردات کالا به آلمان به صورت الکترونیکی از BAFA  (اداره فدرال اقتصاد و کنترل صادرات) به ATLAS (سامانه الکترونیکی سیستم گمرکی) ارسال شده‌باشند، اداره گمرک یک کپی از آن تهیه کرده و سپس داده‌ها را مستقیماً و به صورت الکترونیکی از ATLAS به BAFA ارسال می‌کند.

اگر مجوز واردات در یکی دیگر از کشورهای عضو اتحادیه اروپا به جز آلمان صادر شده باشد و شخص وارد کننده مجوز کاغذی را به گمرک ارائه نماید، اداره گمرک یک نسخه از آن را کپی می‌کند و مجدداً مجوز را به واردکننده باز می‌گرداند.

در صورتی که شخص واردکننده در آلمان مجوز واردات مورد نیاز را نداشته باشد، گمرک از ترخیص کالاهای وارداتی خودداری می‌کند.

درخواست مجوز واردات کالا به آلمان

 

درخواست مجوز واردات کالا به آلمان
درخواست مجوز واردات کالا به آلمان

 

در مواردی که مجوز واردات کالا به آلمان مورد نیاز باشد، واردکننده باید پیش از واردات و در زمان مناسب درخواست خود را برای صدور مجوز به مراجع ذی‌صلاح ارائه نماید.

نهادهای صدور مجوز واردات کالا در آلمان عبارتند از:

  • اداره فدرال اقتصاد و کنترل صادرات (BAFA)
  • آژانس فدرال کشاورزی و مواد غذایی (BLE)

اطلاعات مربوط به شرایط و نحوه ارسال درخواست مجوز واردات کالا در آلمان (مانند فرم و محتوای درخواست، مهلت ارسال درخواست و …) در آگهی‌ها و مناقصاتی که توسط BAFA و BLE منتشر می‌شوند، اعلام می‌گردد.

صدور مجوز واردات کالا در آلمان  

مجوز واردات کالا به آلمان توسط مرجع صدور مجوز ذی‌صلاح و بر روی فرمی صادر می‌شود که بنابر مقررات اتحادیه اروپا مورد نیاز است. تنظیم جزئیات بیشتر توسط مراجع تأیید کننده انجام می‌گردد. مجوز واردات در سراسر اتحادیه اروپا نیز معتبر می‌باشد.

این امر در مورد مجوزهای واردات صادر شده توسط مقامات مسئول در سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز صدق می‌کند.

محدودیت‌های مجوز واردات کالا در آلمان

 

محدودیت‌های مجوز واردات کالا در آلمان
محدودیت‌های مجوز واردات کالا در آلمان

مجوزهای واردات همیشه برای مدتی محدود صادر می‌شوند و از حیث نوع و تعداد کالا نیز محدودیت‌هایی دارند.

در شرایط زیر، لازم است این مجوزها را بلافاصله به مراجع صدور مجوز بازگردانید:

– مجوز واردات صادر شده پیش از استفاده، منقضی شود.

– واردکننده دیگر به هیچ وجه تمایلی به استفاده از مجوز نداشته باشد.

– عودت مجوز واردات طبق مقررات اتحادیه اروپا الزامی باشد.

به عنوان یک وارد کننده در آلمان، پس از این که به طور کامل از مجوز واردات خود استفاده کردید، باید به مدت پنج سال پس از تاریخ انقضا، آن را در سوابق تجاری خود نگهداری نمایید.

پیامدهای قانونی تخلفات مربوط به مجوز واردات در آلمان

نقض قوانین مربوط به الزام ارائه ترخیص واردات با توجه به نوع آن می‌تواند به عنوان یک تخلف اداری یا کیفری شناسایی شده و مورد مجازات قرار گیرد.

 

 در وایز بیزینس گروپ بیشتر بخوانید: راه اندازی کسب و کار در آلمان 

دریافت مجوز واردات کالا به آلمان

طبق قوانین اتحادیه اروپا، اخذ مجور واردات برای برخی از کالاها در آلمان الزامی است. در صورتی که الزام ارائه مجوز برای واردات کالایی در آلمان وجود داشته باشد و شخص واردکننده آن را به اداره گمرک ارائه ندهد، نمی‌تواند کالای خود را ترخیص نماید.  برای صدور مجوز واردات کالا باید در زمان مناسب به مراجع ذی‌صلاح مراجعه کنید. این مجوز اغلب در سراسر اتحادیه اروپا معتبر می‌باشد. مجوزهای واردات معمولاً برای مدت محدود و نوع و تعداد مشخصی از کالاها صادر می‌گردند. توصیه می‌شود که به مدت پنج سال پس از تاریخ انقضا، آن‌ها را در سوابق تجاری خود نگهداری نمایید.

خدمات مشاوره بازرگانی وایز بیزینس گروپ

در صورتی که تمایل دارید در زمینه‌های صادرات و واردات در آلمان فعالیت نمایید و کسب و کار خود را توسعه دهید، می‌توانید از مشاوره‌های بازرگانی و توسعه کسب و کار وایز بیزینس گروپ استفاده نمایید. ما به شما کمک خواهیم کرد تا در زمان مناسب مجوزهای مورد نیاز برای کسب و کار خود در آلمان را دریافت نمایید. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *